Share

Vaporul lui Assan

Locație

Amplasat in zona Obor-Lizeanu, intr-un cartier monoton dominat de blocuri comuniste, imobilul complimenteaza prin design-ul indraznet, o zona cu potential din punct de vedere al amplasarii urbanistice.

Despre proiect

Dispus pe o suprafata de 1200mp, cu un regim de inaltime de P+4, imobilul propune o diversitate de apartamente cu 2 sau 3 camere cu suprafete si design interior variat. In aglomeratia urbana ne-am dorit sa aducem un plus de confort acomodand terase proprii pentru cateva din apartamentele din imobil. Ne-am dorit sa dezvoltam o cladire de referinta in zona, atipica, atractiva si practica.

Un element de stil si traditie foarte apreciat atat de clienti cat si de profesionistii din domeniu sunt motivele balcanice care au fost integrate cu succes atat pe fatada cat si in spatiile comune interioare. Nascute din pasiunea designerilor, elementele cu motive traditionale au fost integrate in mod ingenios pe fatada imbracand aparatele de aer conditionat iar la interior integrate ca balustrada si decoratiuni.

In stabilirea prioritatilor de proiect s-au aflat ca intotdeauna calitatea lucrarilor,design-ul deosebit dar si tipuri de apartamente care sa raspunda nevoilor diferitelor categorii de clienti. De la apartamentele de 75mp compartimentate eficient pentru o familie cu copii si pana la suprafete mai mici de pana la 38mp utili intregul ansamblu doreste sa redefineasca experienta locuitului in comun.
Apartamentele sunt extrem de luminoase datorita ferestrelor generoase si foarte eficiente din punct de vedere termic.

 

Micul vapor este o declaratie de modernism imbinat cu elemente traditionale intr-o simbioza estetica dar mai ales functionala. Proiectul a fost recunoscut de cateva din revistele de specialitate si a fost publicat in Revista Zeppelin, Revista De Arhitectura, Catalogul Locuintei Colective publicat de Igloo. Recenta includere a proiectului in Landmarks of Bucharest a subliniat inca o data
recunoasterea arhitecturii avangardiste ca necesitate in urbanismul Bucurestiului.