Share

Tamaioarei

Locație

Situat in zona central-extinsa a Bucurestiului si in proximitatea parcului Plumbuita, imobilul a redefinit stilul de locuit din zona. Constructia acestuia a adus in focus pe harta imobiliara un cartier cu potential sub-exploatat pana in 2011.                           Propunand o abordare urbanistica indrazneata si reusind sa incorporeze atat functionalitatea cat si design-ul deosebit, proiectul a reusit sa exploateze cu succes potentialul terenului si al zonei.

 

Despre proiect

Abordand constrangerile terenului cu ingeniozitate, tipologia imobilului clasic a fost adaptata contextului. Astfel pe parcela de 282mp am dezvoltat un proiect compus – doua cladiri adaptate la planul disponibil, cu o amprenta la sol redusa lasand un spatiu optim pentru o curte interioara.
Cele doua cladiri sunt similare ca si estetica si functionalitate insa adaptate la constrangerile de spatiu. Astfel, cladirea stradala dispune de un parter mai inalt pentru a facilita arcada care deserveste accesul spre curtea din spate si cealalta cladire. Proiectul totalizeaza 7 apartamente dispuse singular pe fiecare etaj, cu o suprafata construita de 68mp.

Design-ul fatadelor a fost dezvoltat ca piesa centrala a unui proiect architectural avangardist insa nu diametral opus fata de imprejurimi. Pentru a integra proiectul intr-un spatiu dominat de prezenta caselor la sol dar luand in considerare si dominanta spatiilor verzi, pe fatada a fost dezvoltata o distincta structura de lemn.
Provocarea centrala a acestui proiect a fost optimizarea tuturor solutiilor astfel incat sa obtinem o eficientizare maxima a proiectului. Ne-am dorit ca acest proiect sa reuseasca o sinergie deloc tipica intre cerintele tehnice de construire si livrarea unui proiect modern, confortabil si atractiv.

Am reusit cu ajutorul echipelor de profesionisti care ne sunt parteneri sa livram un proiect indraznet care a redefinit standardele de locuit in zona si a atras atentia altor investitori care continua sa exploateze potentialul zonei.

 

Premii

Proiectul Tămăioarei a fost premiat de către Ordinul Architecților din România ca „Cel mai bun proiect de dezvoltare de locuințe din România” la Gala Anuală 2012. Aceasta recunoaștere ne-a măgulit și ne-a motivat să livrăm în continuare proiecte de referință pe piața imobiliară autohtona.